H♥tello – Mariëlle Sijgers

Onze nieuwste Htello heet Mariëlle Sijgers. Afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Den Haag in 1995 en nu CEO/Co-founder van Seats2meet.com International/CDEF Holding BV. In 2009 ontving zij de Hotello of the Year Award tijdens het HotelloTOP Year Event, door onderscheidend te presteren binnen het thema ‘Visioning The Future‘. Zij kreeg dat jaar de award die was bestemd voor een hotello die heeft laten zien dat hij of zij de eigen organisatie heeft veranderd om klaar te zijn voor de toekomst. Mariëlle werd geprezen om haar vernieuwde ondernemerschap met haar onderneming C.D.E.F (Cada Día Es Una Fiesta) Holding. Ze is succesvol in de internetbusiness en daarbinnen zeer innovatief. We wilden graag weten waar ze zich nu mee bezig houdt, dus namen we even contact met haar op.

 • Wat is jou het meeste bijgebleven van jouw tijd op de hotelschool?

Ik kijk op de hotelschool terug als een hele dynamische periode in mijn leven. Het eerste halfjaar intern, nog op de Havik, is me bijgebleven als een periode waarin er een hele intensieve basis is gelegd voor een fantastische hotelschool tijd. Onze jaarclub Aphrodite is hier geboren en daarmee heb ik mijn tijd als lid van La Confrérie, met 11 nieuwe (en allemaal totaal verschillende) vriendinnen om me heen als heel waardevol beleefd. Een belangrijke basis in mijn sociale ontwikkeling waar ik later ook veel baat bij heb gehad!

Maar ook de praktijklessen op de hotelschool staan me bij als heel bijzonder en een welkome afwisseling met de theorie. Een drankenkennis college om 9 uur ’s morgens waarbij de docent (ik zal geen namen noemen:) de hele nacht leek te hebben voorgeproefd. Maar ook een week onderdeel zijn van de kookbrigade of….. (zo kan ik nog wel even doorgaan met het noemen van voorbeelden die me nog helder op mijn netvlies staan). In ieder geval heeft deze dynamiek, de cultuur op school en de afwisseling met alle sociale activiteiten de hotelschool voor mij als een onvergetelijke studietijd gemaakt die ik iedereen dan ook van harte aan kan raden!

 • Wat wil jij de (toekomstige) Hotello’s meegeven?

Zorg dat je goed voorbereid naar de selectiedag gaat. Doe bij voorkeur al wat ervaring op in de praktijk want dat helpt echt! Stel je open voor alles wat er op je af komt. Laat je verrassen en dompel je onder in een fantastische hotelschooltijd waarbij ik je absoluut aanraad om lid van de studentenvereniging te worden want dat is in mijn ogen toch wel een héél relevant en waardevol onderdeel voor de meeste afgestudeerde hotelschool studenten! Ik zou je ook aanbevelen om uitdagende stages en projecten te kiezen waarmee je jezelf breder ontwikkelt dan alleen de theorie die aangeboden wordt in het basis curriculum. Wanneer je de hotelschool hebt afgerond dan kom je in de praktijk terecht in een maatschappij die in een transitiefase verkeert. Om hierin goed te gedijen zijn juist jouw sociale vaardigheden heel relevant. Er is momenteel een grote vraag naar andere talenten en vaardigheden dan alleen hetgeen dat je op school leert. Vooral de sociale en verbindende vaardigheden die je op de hotelschool ontwikkelt, blijken nu heel waardevol om samen de toekomst in te richten!

 • Wat is jouw definitie van een ware Hotello?

Een slim maar vooral praktisch, sociaal en open mens met een nieuwsgierige kijk op ontwikkelingen in de wereld. Een ware Hotello is erg begaan met het welzijn van zijn/haar medemens en wil er graag aan bijdragen om dit in positieve zin te beïnvloeden!

 • Vind jij jezelf een ware Hotello?

Ja absoluut!

 • Wat is jouw definitie van gastvrijheid/hospitality?

Het creëren van de optimale randvoorwaarden waarbinnen mensen zich welkom en op hun plek voelen.

 • Wat is jouw grootste succes?

Na voortdurend pionieren, zijn mijn compagnon Ronald van den Hoff (overigens ook een hotello) en ik er nu ongeveer 10 jaar geleden in geslaagd om de basis van Seats2meet.com (S2M) te bedenken. Voor ons, met waar we vandaan kwamen, een echt disruptive business model waarmee we de ontmoeting tussen mensen veel meer impact wilden geven. Samen met onze stakeholders is S2M nu doorgegroeid tot een bruisend netwerk waarbij ca. 70 locaties in 7 landen aangesloten zijn.

 • Wat is jouw grootste mislukking?

Vorig jaar zomer hebben we moeten besluiten om zelf de stekker te trekken uit de vergaderlocatie waar Ronald 25 jaar geleden mee gestart is en waar ik 20 jaar geleden ben ingestapt. Een typisch voorbeeld van een vastgeroeste onroerend goed wereld. We hadden een verhuurder van het pand die niet bereid was om (na 23 jaar trouwe huur) met ons mee te beweging om samen aan een duurzame toekomst te bouwen. De enige optie die overbleef, na eindeloos proberen om samen tot een oplossing te komen, is het failleren van deze exploitatie geweest. Voelt toch nog steeds heel teleurstellend dat het me niet is gelukt om het proces positief om te buigen.

 • Waar ben je het meest trots op (binnen of buiten je werk)?

Het meest trots ben ik erop om samen met Gideon, ouder te zijn van onze 2 kinderen Jesper en Mads van 10 en 8 jaar oud. We combineren de afgelopen 10 jaar onze zakelijke activiteiten volledig met ons gezinsleven en dat voelt top! Seats2meet.com voelt trouwens ook haast als een kind dat we nu bijna 8 jaar geleden op de wereld hebben gezet.

Ik herinner me nog dat ik al borstvoeding gevend de gesprekken met onze architect bijwoonde toen we begin 2007 bezig waren met de opstart van Seats2meet.com Utrecht. Mads werd in januari geboren terwijl we onze flagship locatie openden in april van datzelfde jaar. Tsja, dan wordt het wel heel duidelijk dat je als vrouwelijke ondernemer geen andere keuze hebt dan het combineren van best of both worlds.

Dat we nu dagelijks écht het verschil kunnen maken voor mensen die op het speelveld van S2M met elkaar (samen)werken daar ben ik ook mega trots op! En het leukste is…. we staan nog maar aan het begin van onze echte expansie!

 • Waar mogen we jou ’s nachts gastronomisch mee wakker maken?

Japans eten (bijvoorbeeld van restaurant Oni in Den Haag) daar mogen jullie me zeker voor wakker maken! Overigens ben ik ook altijd wakker te schudden als Sergio Herman zin heeft om lekker voor me te koken.

 • Waar zie jij jezelf over 10 jaar (werken)?

Over 10 jaar bouwen we nog steeds verder aan het wereldwijd groeiende netwerk van met elkaar verbonden mensen (wij noemen dit de mesh). In het voorjaar van 2015 komen we met een prachtig nieuw platform dat hier het fundament voor gaat bieden.

Wat mijn rol over 10 jaar in dit geheel is weet ik nog niet. Ik verwacht alleen dat ik als co-founder dan niet meer zo nadrukkelijk betrokken ben bij de expansie van S2M maar bijvoorbeeld meer als inspirator betrokken zal zijn bij verschillende start-ups en het coachen van andere ondernemers.

 • Wat is jouw visie op het thema EGO, use it or lose it?

Draagt het ego bij aan succes?

Een te groot ego kan succes absoluut in de weg staan. In het industriële tijdperk, dat achter ons ligt, bepaalde status, gekoppeld aan hiërarchie, wie je was in de maatschappij. Nu wordt echt duidelijk dat andere waarden veel relevanter zijn. Denk aan de kracht van de verbinding. Hoe groter het netwerk is waar jij toegang toe hebt en hoe groter het vertrouwen is dat mensen in jou hebben dat geeft nou pas een relevante status.

Belemmert het ego de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling?

Ja, ik ben ervan overtuigd dat je tot veel meer in staat bent wanneer je je ego regelmatig opzij kunt zetten en wanneer je je openstelt voor de talenten van andere mensen om je heen. Juist hierdoor ontstaat de werkelijke ontwikkeling van mensen waarbij ego’s van individuen van ondergeschikt belang zijn.

 • Welke trends voorzie jij in de toekomst voorbij te komen jouw branche?

Toegang tot mogelijkheden/resources, netwerken en talenten wordt nog vele malen belangrijker dan het nu al is. Het bezit van de zaak wordt daarmee steeds minder belangrijk. Mensen halen steeds meer voldoening uit het delen van de overvloed die ze hebben.

De collaborative economy is de snelst groeiende ontwikkeling wereldwijd. De traditionele hospitality industry zal zich heel snel open moeten stellen voor deze ontwikkelingen want anders verwacht ik dat veel spelers in deze branche zullen worden ingehaald. Als ze dat niet al zijn.

 • Welke uitdagingen wil jij nog graag aangaan?

Mijn leven zit gelukkig vol met uitdagingen! Dagelijks probeer ik me ervoor open te stellen om kansen die zich aandienen om te zetten in realiteit. Zo bouwen we continue verder aan het speelveld waarop de Society 3.0 vorm kan krijgen.

 • Met welke wijze uitspraak, tips, cliff hanger wil jij mee afsluiten?

Cada día es una fiesta! Je moet alleen wél zelf de slingers ophangen!

   Kom in contact met Mariëlle:

    Reacties

    Reacties

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.