H♥tello – Pim Pelser

Als kersverse winnaar van de Hotello of the Year Award 2015 presenteren wij jullie Pim Pelser, stand-up innovator bij Brandvitamins. Met het jaarthema ‘EGO: use it or lose it‘ heeft hij zijn ego opzij weten te zetten en zich o.a. in te zetten als initiatiefnemer van DoSocial. Dit is een energiek initiatief dat zich ten doel heeft gesteld sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren. DoSocial biedt haar kennis, creativiteit, netwerk en hart aan om de kwaliteit van leven van ouderen en kwetsbare groepen structureel te verbeteren. Als afgestudeerde aan de Hotelschool Maastricht in 2005 heeft ie in ieder geval niet stilgezeten! Maar omdat wij ook meer van Pim zelf wilden weten, hebben wij contact met hem opgenomen en de volgende vragen aan hem gesteld.

 • Wat is jou het meeste bijgebleven van jouw tijd op de hotelschool?

Dat je samen met elkaar heel veel kan bereiken. Als je ieders talent op de juiste manier inzet, ontstaat er iets magisch. Je krijgt het onmogelijke geregeld. Of het nu jouw afstudeerproject óf een onvergetelijke bar avond is.

 • Wat wil jij de (toekomstige) Hotello’s meegeven?

Dat ze zich heel goed moeten realiseren welk fundament ze mee krijgen. Als ze afstuderen het spel pas écht gaat beginnen en ze weer bij ‘0’ starten. Veel Hotello’s -ik heb mij daar ook schuldig aan gemaakt- denken dat de leaseauto en het maatpak klaar staat na de Hotelschool.  Het is hard werken, veel kennis vergaren en vooral het netwerk blijven onderhouden. Blijf vooral heel veel geven, help je netwerk en jij mag dan meegroeien.

 • Wat is jouw definitie van een ware Hotello?

Iemand die het verbinden van mensen en wensen tot een kunst heeft verheven. Of het nu in een hotellobby, een bank of in je eigen zaak is. Het verbinden van mensen en hun behoeftes is de sleutel naar oprechte gastvrijheid.

 • Vind jij jezelf een ware Hotello?

Ja!

 • Wat is jouw definitie van gastvrijheid/hospitality?

Het verbinden van mensen en hun wensen zonder daar direct iets voor terug te willen.

 • Wat is jouw grootste succes?

Mijn route naar ondernemerschap. Ik heb 7 jaar alles mogen doen en zien bij Foodstep. Daar heb ik zo ontzettend veel geleerd en mooie mensen en bedrijven leren kennen. Uiteindelijk ben ik in het managementteam terecht gekomen waar we samen met de oprichters de meest gave dingen hebben bedacht. Ik mocht ondernemen in loondienst. Toen ik er klaar voor was, kwam de kers op de taart. Je baan opzeggen en met Erik Driessen (mede-oprichter Foodstep) een bedrijf beginnen. Dat gevoel van succes terwijl je opeens niks meer hebt: geen salaris, geen leaseauto en geen titel meer is onbetaalbaar.

 • Wat is jouw grootste mislukking?

Dat ik niet met de drie eigenaren van Foodstep samen kon gaan ondernemen. Toen ik als ex-stagiaire begon, heb ik altijd gezegd: ”In 2010 ga ik met of zonder jullie ondernemen.” Het werd een soort van met en zonder.

 • Waar ben je het meest trots op (binnen of buiten je werk)?

Op mijn ouders en mijn broer. Na het verlies van mijn broer hebben we een krachtveld gecreëerd waar ik dagelijks energie uit haal. Nu ik getrouwd ben, is dat krachtveld alleen maar groter geworden. Wie kan je nog raken als je dit hebt meegemaakt? Het belangrijkste in het leven zijn de mensen om je heen, schrijf dat groot op je muren!

 • Waar mogen we jou ’s nachts gastronomisch mee wakker maken?

Met ongeveer alles wat je op de versafdeling van een goede leverancier kan vinden. Mits het de handen van een gepassioneerde (amateur)chef heeft gezien.

 • Waar zie jij jezelf over 10 jaar (werken)?

Als directeur met een dikke leaseauto. Nee, ik heb de droom om een netwerk aan bedrijven op te richten. Bedrijven waar jong talent mag ondernemen en ik dat mogelijk maak. “Jonge mensen houden je jong”, heb ik van mijn oom geleerd. En dit wil ik zolang mogelijk blijven doen.

 • Wat is jouw visie op het thema HTYE – EGO, use it or lose it?

Mijn ego zorgt continu er voor dat ik mij bewust ben van mijn houding en gedrag. Mijn vader zei vroeger tegen mij “Je mag alles worden, als je jezelf maar iedere dag in de spiegel kunt aankijken”. Je ego is een soort van kompas die je continu uitdaagt om keuzes te maken. Mijn ego is mijn beste vriend en ik die van hem!

 • Welke trends zie jij in de toekomst voorbij komen in jouw branche?

Ik kan het rijtje opnoemen van iedere trendwatcher van dit moment en als je het maar hard roept met z’n allen gaat het waarschijnlijk een trend worden. Een paar interessante wil ik wel uitlichten:

1) Er ontstaat een nieuwe sociale valuta: de rol van geld gaat steeds minder worden;
2) We krijgen een enorme kloof tussen arm en rijk;
3) De volgende wereldoorlog gaat over “voedsel en water”.

We kunnen ook sommige trends gebruiken om andere te voorkomen. Laten we meer delen, open jouw hart en ogen ook voor anderen. Weet wat je eet en deel het beste met je directe omgeving.

 • Welke uitdagingen wil jij nog graag aangaan?

Ik wil dat DoSocial even groot gaat worden als NL Doet! Maar dan 365 dagen per jaar. Dat DoSocial een onderdeel gaat worden van het integraal MVO beleid van veel organisaties. En dat we met DoSocial uiteindelijk eenzaamheid onder ouderen substantieel hebben terug gedrongen.

 • Met welke wijze uitspraak, tips, cliff hanger wil jij mee afsluiten?

“If you think adventure is dangerous, try routine! It’s lethal!”

 

  Kom in contact met Pim:

   Reacties

   Reacties

   No Comments

   Sorry, the comment form is closed at this time.