Made Blue biedt een eerlijke oplossing voor de vraag naar water in de horeca

madebleu
Foto: 700ml water in een restaurant wordt 700 liter water in ontwikkelingslanden

Made Blue biedt een eerlijke oplossing voor de vraag naar water in de horeca

“Made Blue realiseerde in twee jaar al twee miljard liter schoon drinkwater”

HotelloTOP partner Made Blue introduceert Made Blue Water: iedere fles ter plaatse gebotteld water zorgt voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Door ten minste 30 cent per geserveerde liter te doneren, kan iedere horecaondernemer meehelpen aan de drinkwaterprojecten van Made Blue. Naast PEOPLE zijn ook PLANET en PROFIT gedekt.

“We merkten dat er steeds meer vraag is naar kraanwater in de horeca. De gast wil er echter niet of nauwelijks voor betalen. Ook de horecaondernemer heeft er soms moeite mee om het gratis te serveren omdat er wel werk aan vast zit en er kosten worden gemaakt. Zo kwamen we op het idee om ‘ons’ water met een verhaal op tafel te laten zetten en bieden we een volledig alternatief op de bekende merken flessenwater”, aldus Machiel van Dooren, mede oprichter van Made Blue.

Hoe werkt Made Blue?
Geen inkoopkosten van flessenwater of overvolle emballage meer. De marge op het serveren van water blijft gehandhaafd waardoor de ondernemer onderaan de streep meer overhoudt en stappen zet op gebied van duurzaamheid. De meegeleverde hervulbare flessen worden ter plekke in de horecazaak gebotteld met gefilterd, gekoeld en/of bruisend water: Made Blue verzorgt, mits gewenst, ook de installatie van waterkoelers en tappunten voor een vaste, lage prijs zonder winstoogmerk en in sommige gevallen zelfs kosteloos. Per kwartaal vraagt Made Blue hoeveel liter water er geserveerd is. Vervolgens ontvangt men een donatieverzoek en wordt er een certificaat uitgereikt om te laten zien welke impact samen gerealiseerd is.

Donaties aan Made Blue zijn voor de ondernemer fiscaal aftrekbaar van de winst en worden in ontwikkelingslanden besteed aan drinkwaterprojecten van Simavi, Amref Flying Doctors, het Rode Kruis en World Vision. De volledige donatie komt ten goede aan de drinkwaterprojecten en groei en ontwikkeling van het initiatief en er is 24/7 online transparantie in de uitgaven en vooruitgang van Made Blue. De impact is groot, Made Blue realiseerde al meer dan 2 miljard liter water. Hiermee zijn ruim 200.000 mensen in ontwikkelingslanden permanent voorzien van schoon drinkwater.

Reacties

Reacties

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.